18 Nisan 2010 Pazar

Program.dat dosyası

            Merhabalar,
            Program.dat dosyası yazarkasadan çıkan fişlerin başlık bölümündeki ilk 6 satırda firma adı adresi ve vergi bildirimlerini saklar. Ardından sırayla departman isimleri (12 adet) , vergi oranları (12 adet) , Fiş limiti (şu anki kanunlarda yanlış hatırlamıyorsam 640 TL , Fatura koordinatları (bu bölüm biraz karışık ve zaten default düzgün geliyor , müşteri için display'de verilecek karşılama ve uğurlama mesajları (ilk iki satır karşılama , ikinci iki satır uğurlama , üçüncü iki satırda kasa kapalı mesajlarını içerir.) , yemek çeki işlemleri (yeni güncellendi) , Kredi tuşu isimleri(20 adet) , etiketli tuşlar (32 adet) , Kod+gramaj , kod+adet , kod+tutar bilgileri , Program tanımları bilgilerinin girilmesini ve saklanmasını sağlayan dosyadır.
           Konuya yeterince hakim olmadan program.dat dosyasında çok sık  değişiklik yapmanızı pek tavsiye etmem zira ciddi karışıklıklara neden olabiliyor. Ayrıca tüm dat dosyalarında olduğu gibi bu dosyada da her ne sebeple olursa olsun elle kasaya kopyalama yapmayıp kopyalamayı mesaj dosyası komutu ile yapmanız kasanız açısından çok faydalı olacaktır.
         Program.dat içeriğiinde ihtiyacınız olan kodlar için mail atınız. yada istediğiniz program kriterlerini gönderirseniz hazırlayıp geri gönderebilirim. Hoşçakalın ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder